29 Kasım 2016 Salı

Kadınbudu Köfte

kadın budu köfte

Malzemeler:

-500 gr orta yağlı kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-1 baş kuru soğan
-1 yumurta
-Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon


Kızartmak İçin:

-2 yumurta 
-1 bardak un
-Sıvı yağ




Yapılışı:

-Önce pirinçleri bir miktar su ile pişene kadar haşlayın süzün ve soğumaya bırakın.
-Soğanı yemeklik ince ince doğrayın. Bir tavada az miktar yağ ile kavurun ve kıymanın yarısını ekleyerek kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymayı da soğumaya bırakın.
-Kıyma ve pirinçler soğuyunca, derin bir kaseye çiğ ve kavrulmuş kıymayı, pirinçleri, yumurtayı ve baharatları alın ve güzelce yoğurun. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
-Dinlendirdiğiniz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
-Bir tabağa unu, diğer bir tabağa da 2 yumurtayı koyun. Yumurtaları çatalla iyice çırpın.
-Kızartma tavasını ısıtın yağını ekleyin. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayarak kızartın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder