29 Kasım 2016 Salı
Kadınbudu Köfte
Malzemeler:
-500 gr orta yağlı kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-1 baş kuru soğan
-1 yumurta
-Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyon
Kızartmak İçin:
-2 yumurta
-1 bardak un
-Sıvı yağ
Yapılışı:
-Önce pirinçleri bir miktar su ile pişene kadar haşlayın süzün ve soğumaya bırakın.
-Soğanı yemeklik ince ince doğrayın. Bir tavada az miktar yağ ile kavurun ve kıymanın yarısını ekleyerek kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymayı da soğumaya bırakın.
-Kıyma ve pirinçler soğuyunca, derin bir kaseye çiğ ve kavrulmuş kıymayı, pirinçleri, yumurtayı ve baharatları alın ve güzelce yoğurun. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
-Dinlendirdiğiniz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.
-Bir tabağa unu, diğer bir tabağa da 2 yumurtayı koyun. Yumurtaları çatalla iyice çırpın.
-Kızartma tavasını ısıtın yağını ekleyin. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayarak kızartın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder